Powiatowy Lekarz Weterynarii w Giżycku informuje, że w dniu 1 stycznia 2024 r. weszło w życie rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 24 sierpnia 2022 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na użytek własny (Dz. U. z 2022 r. poz. 1896). Jedyna metoda badacza do wykrywania włośni wg w/w zmiany rozporządzenia to metoda wytrawiania.

Na terenie powiatu giżyckiego badanie mięsa na obecność włośni metodą wytrawiania prowadzone jest wyłącznie w

Stacji Diagnostyki Włośnicy nr 280601
przy Gabinecie Weterynaryjnym Barbara Sołkiewicz,
11-500 Giżycko,
ul. Kościuszki 14/5
(tel. 608790542).

Następny wpis
Zimowy Turniej Strzelecki im. Tadeusza Kryńskiego
Poprzedni wpis
Składki PZŁ 2024